Van meuk naar leuk

Ken je dat? Je loopt in een kringloopwinkel en ziet allemaal leuke woonaccessoires maar nooit in de kleur die jij mooi vindt. Vaak zien de items er stoffig en oud uit en dus NO WAY dat jij het koopt. Na het lezen van deze blog gaat dat misschien veranderen!

Zoals je misschien al in mijn webshop hebt gezien, verkoop ik ook items die ik zelf maak of een nieuw jasje heb gegeven. In deze blog ga ik je leren hoe jij van dat oude stoffige vaasje weer een super leuke eyecatcher kunt maken.Hoe ga je te werk?
Uiteraard begin je met het grondig schoonmaken van de vaas. Zorg ervoor dat al het vuil en vet van de vaas af is, zo blijft de verf straks beter zitten. Vervolgens schuur je de vaas heel licht. Maar dan ook ECHT heel licht. Als je te grof schuurt kun je diepe krassen maken die lastig weg te werken zijn. Na het schuren ontvet je de vaas nogmaals.

En dan is het zover, je mag beginnen met kliederen! I LOVE IT…  Je begint met een laagje gesso. Gesso is een soort primer. Het zorgt ervoor dat de verf die je straks gaat aanbrengen niet af wordt gestoten. Zelf breng ik de gesso altijd aan met een sponsje maar dit kan ook met een kwast. Het nadeel van een kwast vind ik dat je soms de strepen van de kwast wat blijft zien. Met een sponsje breng je het net wat egaler aan. Gesso lijkt snel te drogen, maar ik adviseer je wel om je vaas even een nachtje te laten drogen.

YES, de vaas is droog en je kunt weer verder met je project. Vandaag kun je de kleur verf die jij gekozen hebt op je vaas aanbrengen. Nu kun je twee dingen doen.. Zelf giet ik altijd wat verf in een kommetje om daar vervolgens wat varnish door te mengen. Je kunt er ook voor kiezen om de varnish pas als laatste beschermlaag aan te brengen. Ga je voor een matte look? Dan adviseer ik je de varnish alvast door de muurverf te mengen. Wil je een wat meer glanzende vaas? Dan kun je de varnish beter als laatste laagje aanbrengen. Varnish heeft toch altijd wel een licht glanzend effect (ook de matte variant). Door het te mengen met verf heb je wel de bescherming die je graag wilt, maar blijft de vaas mooi mat.

Laat de eerste laag even goed drogen, meestal is een uurtje genoeg. Daarna de tweede en eventueel de derde laag aanbrengen. Kijk zelf even hoeveel nodig is. Nog even goed (een nachtje) uitharden en je vaas is klaar! Nu nog even een leuk plekje zoeken…

Veel plezier met je nieuwe woonaccessoire!

Liefs,

© 2021 - 2024 GewoonBien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel