Wat zijn de verzendkosten?
Alle bestellingen worden verstuurd via DHL, verzendkosten zijn € 5,60 voor Nederland en € 12,25 voor België (per 1 februari 2021). Pakketten zwaarder dan 10 kg brengen extra kosten met zich mee. Gewoon Bien hanteert hiervoor de standaardtarieven van DHL. Gewoon Bien hanteert een gratis verzending bij een bestelling > € 50,- (excl. verzendkosten) voor Nederland en België.

Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling bij een DHL locatie op te halen.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?
Gewoon Bien verpakt alle bestellingen in kartonnen verzenddozen. Omdat er veel dozen bij de inkoop van de producten zitten, worden alle dozen hergebruikt. Hiermee probeert Gewoon Bien de aanschaf van nieuw verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk te voorkomen. We recyclen graag! Help je mee door je verzenddoos daarna bij het oud papier te zetten? Bedankt!

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd? 
Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling gereed gemaakt voor verzending en verstuurd via DHL. De levertijd bedraagt ca. 1-3 werkdagen. Zodra je bestelling verzonden is (of in de planning staat) krijg je een bevestiging met Track&Trace-code per e-mail. Door drukte kan het soms wat langer duren, maar hierover proberen we je altijd op de hoogte te stellen. Bestellingen worden verstuurd via pakketpost van DHL. Gewoon Bien is niet verantwoordelijk voor eventuele vertraging onderweg. Ook tijdens de feestdagen in december kan het zijn dat je bestelling er wat langer over doet dan verwacht in verband met de drukte bij DHL. Helaas kunnen aan de levertijd geen rechten worden ontleend. 

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben bij bezorging?
Bestellingen worden verstuurd via pakketpost van DHL. De chauffeur probeert het pakket bij de ontvanger thuis aan te bieden. Is de ontvanger niet thuis? Dan probeert hij het bij de naaste buren te bezorgen. Als deze ook niet thuis zijn, dan wordt het pakket naar de dichtstbijzijnde Pickup parcelshop gebracht waar je het pakket vanaf de volgende dag op kunt halen. De chauffeur laat altijd een berichtje achter in de brievenbus zodat je precies weet waar het pakket is. 

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten afleveren?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt een ander afleveradres aangeven bij je bestelling. Ook als je bijvoorbeeld een cadeautje direct bij de ontvanger wil laten bezorgen of als je het pakket liever op je werk ontvangt. Je kunt ook aangeven dat je je bestelling bij een afhaal locatie van DHL in je buurt wil ophalen voor het geval je niet thuis bent of dat gemakkelijker vindt. 


Bezorgen jullie ook bestellingen in het buitenland?
Op dit moment is Gewoon Bien gericht op verzenden binnen Nederland en naar België. Mocht je woonachtig zijn in een ander land en benieuwd zijn of je ook bij ons kunt bestellen, stuur dan even een e-mail naar info@gewoonbien.nl en dan kijken we wat we voor je kunnen doen! Ook hiervoor hanteren we de standaardtarieven van DHL die je kunt vinden op hun website.